Går det att tala om skillnaden mellan könen?


Under hösten 2020 är det 20-årsjubileum för Svenska psykoanalytiska föreningens öppna föreläsningsserie. Nu med med ett lite annorlunda program. Fyra aktuella svenska tänkare och kulturpersoner som gjort avtryck på andra områden bjuds in till dialog med erfarna psykoanalytiker.

Den 21 oktober bjuds du in till ett samtal mellan Ebba Witt Brattström, författare och professor i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet och Catharina Engström, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och psykoanalytiker (IPA).Ebba Witt BrattströmDen 21 oktober bjuds du in till ett samtal mellan Ebba Witt Brattström, författare och professor i nordisk litteratur vid Helsingfors universitet och Catharina Engström, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och psykoanalytiker (IPA).

Om samtalet: Går det idag att tala om skillnaden mellan könen? Är könet såsom det ibland hävdas bara en ”konstruktion,” och det viktiga är det ”genus” som ”görs”? För Catharina som är psykoanalytiker är skillnaden mellan könen och generationerna själva utgångspunkten. Hon vill tala med Ebba om hur vi idag förhåller oss till psykoanalysens tanke om denna skillnad som verklighetens ”berggrund.” För Ebba är könet såväl biologiskt som kulturellt. Hon vill tala med Catharina om hur psykoanalysen kan hjälpa oss att förstå kvinnohatet som tilltar i världen.

Entré: 110 kr. Student/pensionär: 90 kr. Stream: 55 kr

Biljetter till fysiska platser säljs i mycket begränsat antal så säkra ditt förköp så snart som möjligt här:
https://billetto.se/e/om-kon-har-psykoanalysen-nagot-genus-biljetter-484759


Bild: detalj ur Marika Holms Källa, olja på duk 20×25 cm från 2005. Se hela målningen här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.